De vereniging

Welkom op de website van de Vereniging Slowaakse Ruwharige Staande Hond (SRSH). Hier leest u alles over het ras, ervaringen van eigenaren en de activiteiten van de vereniging. De rasvereniging organiseert activiteiten die erop gericht zijn om een bijdrage te leveren aan de instandhouding en/of verbetering van dit bijzondere en nog zeldzame Slowaakse jachthondenras, dat in het land van herkomst wordt aangeduid als Slovenský Hrubosrstý Stavač. Verder heeft de vereniging zich tot doel gesteld de gezondheid en welzijn van deze jachthonden te bevorderen mede als het onderhouden en bevorderen van contacten, nationaal en internationaal, tussen fokkers en liefhebbers van het ras.

In april 2012 heeft een enthousiaste groep mensen met Slowaakse Ruwharige Staande jachthonden tijdens een oprichtingsvergadering te Amersfoort  de rasvereniging in het leven geroepen: de Vereniging Slowaakse Ruwharige Staande Hond, afgekort: Vereniging SRSH.

De Slowaakse Ruwharige Staande Hond is een uitstekende werkhond, in Nederland nog een relatief jong ras. Wordt lid en blijf volledig op de hoogte van het laatste nieuws en profiteer van de activiteiten die worden georganiseerd zoals wandelingen, jachtproeven, lezingen e.d.

Heeft u vragen over de website of een vraag voor de Vereniging Slowaakse Ruwharige Staande Hond (SRSH)? Stuur ons dan een berichtje via de email en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Secretariaat Vereniging SRSH [email protected]

Regelmatig zal er een nieuwsbrief verschijnen. Vanuit de vereniging SRSH is ervoor gekozen om geen gedrukt clubblad uit te geven maar om dit alleen digitaal aan te bieden via een e-mail nieuwsbrief. Als lid van de vereniging ontvangt u deze nieuwsbrief.